F.R.A. Markus barebackpad

 99.50 127.50

Wissen

Beschrijving

F.R.A. Markus barebackpad

De F.R.A. Markus barebackpad zeer goede anatomische vormgeving met een ruime schoftuitsparing geeft dit rijdek een eigen karakter. Bovenzijde uit suèdine met een sympanova onderzijde en lederen singelstoten. Vulling uit high density foam, ter plaatse van de schoft extra dik. Sympanova is een uit zacht neopreen vervaardigde anti-slip gaasstructuur, is onderhoudsvriendelijk, schokabsorberend, huidvriendelijk, hygiënisch, temperatuur regulerend en heeft een lange levensduur.

In drie maten en twee kleuren leverbaar.

Kleuren: 

  • zwart
  • bruin

Maten: 

  • Pony
  • Cob
  • Full
F.R.A. Markus A

in cm

B

in cm

Pony 52 62
Cob 56 68
Full 60 74

Freedom Riding Articles

Barebackpads

Dichter bij je paard, een snelle, gemakkelijke en vriendelijke manier om te rijden bieden je het gebruik van F.R.A. Freedom Riding Articles rijdekken en rijsjabrakken. Rijdekken en rijsjabrakken zijn in feite niet meer dan dekken in verschillende vormen die je, in plaats van een zadel, legt op de blote rug van je paard. Ze bieden je daardoor directe communicatie met je paard. Met rijdek of rijsjabrak in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor zal deze zich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat meer vertrouwen kan ontstaan. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een rijdek of rijsjabrak je op elk rijkunstig nivo in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

Rijdekken en rijsjabrakken:

De rijdekken en rijsjabrakken van F.R.A. Freedom Riding Articles zijn ontworpen voor het gebruik door ervaren ruiters. Die ruiter beschikt over een goede balans en onafhankelijke zit. Zijn proces is om met behulp van deze dekken of sjabrakken zijn zitgevoel verder te optimaliseren. Voor de minder ervaren ruiter zal het gebruik van een rijdek of sjabrak , afhankelijk van zijn eigen inschatting, al of niet met instructie, voorkeur moeten hebben. Immers het zich aanleren van een juiste onafhankelijke zit en ontwikkeling van gevoel, gaat veelal gepaard met het nog niet kunnen meegaan in de bewegingen van het paard. Gevolg van het achterblijven in de beweging is een stuiteren en angst voor afglijden.

Met name rijdekken en rijsjabrakken lenen zich uitstekend om dit leerproces in te gaan. Het ontbreken van starre overbrengingen (boomzadels) geven de ruiter meer gevoel omdat het close kontakt elke beweging en spierspanning laat voelen. Meer met minder; zachte delen als rijdekken, sjabrakken en boomloze zadels, optimaliseren de ontwikkeling naar het gevoel voor soepele bewegingen. Juist dit betere gevoel maakt het leerproces zeer aangenaam en de ruiter vrij van angst.

Extra informatie

Kleur

,

Maat

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “F.R.A. Markus barebackpad” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *