Aanbieding!

F.R.A. Baro kaptoom bitloos hoofdstel zwart mt: Shetland opruiming

 99.50  74.62

Wissen

Beschrijving

F.R.A. Baro kaptoom bitloos hoofdstel
fra-inwerking-3

De F.R.A. Baro kaptoom is produktietechnisch een hoogstandje. De geheel uit leder vervaardige kaptoom beschikt over padding in nekgebied en neus en maakt de kaptoom zeer paardvriendelijk. De kaakriem houdt de kaptoom netjes op zijn plaats. Bovendien is naast longeren, rijden met bit of bitloos mogelijk. De F.R.A. Baro kaptoom is maar liefst in 5 maten van shetty tot shire leverbaar.

Eigenschappen:

  • Geheel leder
  • frontriem : geprofileerd
  • neusriem : met ringen
  • padding : onder neusriem en in nek
  • teugels : geen

Maten:

  • Shetty

Kleuren:

  • Zwart

Iets over bitloos rijden:

Paardrijden heeft in essentie niets te maken met het gebruik van kracht. Uit veel literatuur is bekend dat het gewicht van de teugel reeds voldoende zou moeten zijn om beoogde hulpen door te geven. Dat betekent in feite dat een werkelijk fijne ruiterhand een paard nimmer op enigerlei wijze pijn zal kunnen bezorgen. Of dus een paard met of zonder bit gereden wordt speelt in samenhang met de mate van paardvriendelijkheid in feite geen enkele rol.

Het is de kwaliteit van de ruitervaardigheid en dus de wijze van gebruik van de optoming die centraal staat. Dit aspect bepaalt de mate van paardvriendelijkheid in welke manier van rijden dan ook. Veel amazones en ruiters zoeken steeds meer naar mogelijkheden om de omgang met hun paard natuurlijker en vriendelijker te doen zijn. Het onderkennen van een niet feilloze onafhankelijke zit en ruiterhand spelen in de liefde naar hun dier daarbij een belangrijke rol.

Het spreekt voor zich dat vanuit dit oogpunt de bitloze optoming veel van hen aanspreekt. Immers het ontbreken van ijzer in de mond, zelfs los gezien van die ultiem fijn gevoelige ruiterhand, die daar goed mee om kan gaan, geeft onmiskenbaar een fijn paardvriendelijk gevoel. F.R.A.® bitloos biedt je een scala aan bitloze optomingen; maten van shetty tot shire, in diverse designs en materialen van katoen tot leder.

Keuze:

Één van de uitgangspunten voor de keuze van een bitloze optoming ligt in de mate en wijze van inwerking die de ruiter wenst om de signalen van de ruiterhand over te brengen naar het paard. Deze zal die dan op zijn beurt vertalen naar commando´s voor halthouden, wenden of combinaties daarvan. Het zal duidelijk zijn dat hoe groter het onderscheidend effect van de signalen is, hoe fijner deze in principe door het paard kunnen worden waargenomen. Daarbij is de mate van waarneming op zich weer afhankelijk van de gevoeligheid van het paard.

Gemak:

F.R.A.® maakt het je gemakkelijk: in een overzichtelijk schema, de F.R.A.® bitloosbalk genoemd, vind je de F.R.A.® onderverdeling van bitloze hoofdstellen in 5 systemen naar toenemende gradatie van inwerking. Eenvoudig gezegd van minder- naar meer inwerking; van systeem 1 naar systeem 5. Alle F.R.A.® bitloze hoofdstellen zijn voorzien van een produktinformatielabel. met daarop het systeemnummer met de kleurcodering, de informatie geeft toelichting op het betreffende systeem. Tevens vind je op het label een overzicht van alle in het betreffende systeem verkrijgbare modellen en maten. Op onze website (www.freedomridingarticles.com) vind je een uitvoerige beschrijving van algemene begrippen die in het bitloos rijden steeds weer terugkomen. De uiteindelijke keuze van de optoming zelf is eenvoudig; op elk F.R.A.® hoofdstel vind je het door jouw gekozen systeem terug in de betreffende systeemlabel.

 

Extra informatie

Maat

Kleur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “F.R.A. Baro kaptoom bitloos hoofdstel zwart mt: Shetland opruiming” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *