Belebro hoefgel 450 ml

 87.00

Beschrijving

Belebro hoefgel 450 ml

Belebro Hoefgel is een gepatenteerd middel en het is dan ook het enige product van deze aard op de markt. Het is een verzorgingsproduct en onderdeel van de ‘Belebro-way’ om paarden gezond en fit te houden.

Een hoef bestaat uit aan elkaar verkleefde keratinevezels (haar), de Belebro hoefgel verbetert de condities voor groei c.q. herstel van de hoeven. Ten gevolge daarvan kunnen autonome vernieuwings- en herstelprocessen zich beter ontwikkelen, zoals een goede doorbloeding van weefsels, ook in de hoef. Dat bevordert ook de instandhouding van het fijnmazig net van kleine haarvaatjes, die anders vaak versterven. Deze processen stimuleren de productie van lichaamseigen stoffen, waaronder de kleefstoffen voor hoornvorming. Hierdoor verandert de structuur van de hoornlaag, deze wordt soepel en sterk Het lichaam blijkt dan in staat een hoornlaag te produceren van veel betere kwaliteit, optimaal gewapend tegen afbrokkelen, inscheuren, infecties en dergelijke.

Op overeenkomstige wijze bevordert de Belebro Hoefgel de instandhouding c.q. het herstel van andere “weke delen” van het bewegingsapparaat:
kraakbeen, gewrichten, pezen en banden.

Toepassing

Bij normale verzorging smeert u 1x per week een dun laagje op de kroonrand (de beharing op de kroonrand wel eerst goed wegscheren) en hoefballen. De gel kunt u het beste aanbrengen met een tandenborstel, daar het wel een plakkerig goedje is. Met een grote pot kunt u wel een jaar doen, een kleine potje dus een half jaar. Vermijd contact met vloeren, ijzers, (trap)leuningen, gereedschap, stuurwielen enz, daar alles waarmee de gel maar even in aanraking komt zeer glad wordt. Vlekken kunnen niet worden verwijderd!

Voert u biotine, dan bent u veel duurder uit. Bovendien gaat biotine eerst door het hele lichaam voor het op de plaats van bestemming komt. Hoeveel blijft er dan nog over op het eind?

Bestanddelen

Bètacaroteen: Help het immuunsysteem in strijd tegen infecties en ontstekingen. Zorgt voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden, huid en haar.

Bètacaroteen: Bestrijdt voortdurend de schade die de vrije radicalen aanrichten in jouw lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die geproduceerd worden bij blootstelling aan vervuiling en aan de zon, bij zware lichamelijke inspanningen

Biotine: De huid en het haar bevatten keratine. De afzonderlijke keratinevezels zijn met elkaar verbonden of verkleefd (hoef). Door biotine worden in verhoogde mate lichaamseigen kleefstoffen geproduceerd, wat weer tot een verbetering van de keratinestructuren leidt. Het resultaat is een verbetering van de hoefkwaliteit en de dichtheid.

Glucosamine: is een aminosuiker die als voedingsstof dient voor stoffen (proteoglycans) welke deel uitmaken van kraakbeen, bot, gewrichtskapsel, pezen en andere ‘bindweefsels’. Tevens speelt glucosamine een rol bij de produktie van gewrichtsvloeistof. Extra glucosamine kan met name van nut zijn bij osteoartritis (artrose). In enkele studies bleek glucosamine (3 of 4 x 500mg per dag) in 55%-75% van de gevallen aanzienlijke verbetering te geven.

Laurier: De olie uit laurier gewonnen kan in de aromatherapie gebruikt worden bij de behandeling van spierpijn, zenuwpijn en verrekking. In de geneeskunde is de laurier ook een bekend middel. Alles opnoemen zou teveel zijn, doch een beperkt lijstje : bactericide, evenwichtsherstellend, luchtwegenaandoeningen, pijnstillend, slijmoplossend, aften, artritis, griep, poliartritis, tandpijn, zweetafdrijvend, enz.

Lysine is een aminozuur voor de opbouw van eiwitten. Bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen (lijmvormende eiwitstof, hoofdbestanddeel (70%) van het bindweefsel in de menselijke huid).

Methionine: bevordert de gezondheid van huid, haar en nagels.

Zink: helpt bij snelle wondheling en helpt het lichaam een goede immuunsysteem te verkrijgen.

Toelaatbaarheid

Belebro Hoefgel bevat geen door onderstaande instanties verboden middelen:
Doping: FEI, Jockey Club, WADA (humane sport)
Consumptiedieren: Verordening EG Nr. 2232/2004 + aanhangsels I, II, III, IV.

Waarschuwing!

Niet gebruiken op open of stollende wondjes (rondom mag wel), omdat het middel korstvorming tegen gaat.

Belebro Hoefgel is uniek en speciaal ontwikkeld voor paarden. Er zijn echte veel mensen met hernia, reuma, artrose, pees- klachten, littekens van grote en grove (brand)wonden etc, die de Belebro Hoefgel voor zichzelf gebruiken.

Alle ingrediënten zijn ook voor menselijk gebruik veilig en toegelaten; de gel bevat geen schadelijke stoffen. Bij voor glucosamine gevoelige personen kan huidirritatie voorkomen; verder zijn geen negatieve bijwerkingen bekend. Indien u de gel voor uzelf gebruikt, doet u er goed aan uw arts toch van uw probleem en het gebruik van de gel in kennis te stellen. Dit om te voorkomen dat door vermindering van de problemen en/of pijn achterliggende oorzaken aan de aandacht ontsnappen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Belebro hoefgel 450 ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *