F.R.A Freedom Riding Articles

Freedom Riding Articles produkten onderscheiden zich in mogelijkheden om eens op een andere manier met je paard om te gaan, een omgang waarnaar veel paardenliefhebbers verlangen; ze bieden liefde, plezier, vertrouwen en bovenal vrijheid tussen mens en paard! Bovendien geeft de karakteristieke uitstraling van Freedom Riding Articles produkten je een warm gevoel.

 

 

 

 

 

 

F.R.A. Freedom Riding Articles & Bitloos

Freedom Riding Articles biedt je een scala aan bitloze optomingen; maten van shetty tot shire, in diverse designs en materialen van katoen tot leder.

F.R.A.® maakt het je gemakkelijk. In een overzichtelijk schema, de bitloosbalk, vind je de F.R.A.® onderverdeling van 5 systemen in bitloze hoofdstellen.Hoewel meerdere factoren een rol spelen, stellen we dat hoe gevoeliger een paard is, er minder behoefte aan diversiteit van teugelinwerking noodzakelijk zal zijn. Eenvoudig gezegd van minder naar meer. Van systeem 1 naar systeem 5. Alle F.R.A.® bitloze hoofdstellen zijn voorzien van een produktinformatielabel met nummer en kleurcodering. Bovendien is op elke label een overzicht van de te verkrijgen modellen en maten afgedrukt. Deze produktinformatie bestaat uit een uitvoerige beschrijving van het betreffende systeem. Uitleg over de bitloosbalk vindt u hier.

 

 

 

 

 

Foto’s: Hugo Strijbos Photography

F.R.A. Freedom Riding Articles & Boomloos

De boomloze zadels van F.R.A. Freedom Riding Articles zijn er in diverse modellen, maten en uitvoeringen. In het F.R.A. assortiment vind je maatvoeringen van 12 tot 19.5 inch, veelzijdigheid, dressuur en western stijl. Kleurcombinaties in bruin, zwart en grijs in synthetische of lederen uitvoering. Elk zadel is voorzien van een gebruiksaanwijzing en onderhoudsvoorschrift, en ook is deze los verkrijgbaar. Wij komen ook aan huis met onze passervice zodat we samen kunnen zoeken naar het zadel dat bij u en uw trouwe viervoeter past.

“Een zadel behoort een communicatiemiddel te zijn tussen de ruiter en paard, waarbij beiden zich goed moeten voelen”, deze uitspraak impliceert dat de keuze tussen rijden met een boomzadel of rijden met een boomloos zadel altijd een bewuste keuze is die niet behoort uit te gaan van beter of slechter, maar uit zal moeten gaan van een andere manier rijden.

Boomloos rijden, een andere manier van rijden dus, is niet nieuw. Op afbeeldingen van ver voor Christus zien we ruiters, rijdend op dierenhuiden die met een tuig op hun plaats werden gehouden. Een ontwikkeling van honderden jaren bracht een soort zadel gemaakt uit vilt en leder, bij elkaar gehouden met lederen riemen, nog steeds zonder boom maar wel met een zacht gevulde kussens die toen al de wervelkolom vrijmaakte van druk. Nog steeds worden zadels met deze primitieve opbouw in Argentinië gebruikt

Vanaf de riddertijd ontwikkelde zich een zadel met boom. Ridders eisten voor hun gevechten, een zit die gevonden werd in een zadelconstructie met vaste houten boom. Zij vonden daarin een diepe stevige zit. Het Engelse en springzadel is slechts enekele honderden jaren oud en wordt heden ten dage veel gebruikt.

Er is niet tegen een goed passend boomzadel, maar de ruiter/gebruiker gaat een enorme verantwoording aan. De starre boom (hout-, kunststof of staalconstructie)moet de golfbeweging van de rug steeds kunnen blijven volgen.

Bovendien moet deze de druk op de rug juist verdelen en overbrengen. Leeftijd, training en voeding zijn van invloed op steeds maar wisselende spier – en lichaamsbewegingen, met name die van rug en schouders van het paard en een fijne communicatie tussen hem en zijn ruiter, vrij toe.

 

 

 

 

 

 Foto’s: Hugo Strijbos Photography

F.R.A. Freedom Riding Articles & Barebackpads

Dichter bij je paard, een snelle, gemakkelijke en vriendelijke manier om te rijden bieden je het gebruik van F.R.A. Freedom Riding Articles rijdekken en rijsjabrakken. Rijdekken en rijsjabrakken zijn in feite niet meer dan dekken in verschillende vormen die je legt op de blote rug van je paard. Ze bieden je daardoor directe communicatie met je paard. Met rijdek of rijsjabrak in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor zal dezezich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat meer vertrouwen kan ontstaan. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een rijdek of rijsjabrak je op elk rijkunstig nivo in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

F.R.A. Freedom Riding Articles

wanneer jouw omgang met je paard anders mag zijn…