EDIX saddles is een nieuw merk binnen de boomloze zadels, maar het is zeker geen nieuw product. EDIX saddles is geboren uit de passie van Sylvia Edixhoven die zich de laatste jaren met haar werkzaamheden binnen F.R.A. steeds meer is gaan verdiepen in de bo mloze zadels. De basis van EDIX saddles ligt dan ook in de F.R.A. boomloze zadels, waarin F.R.A. reeds vele jaren kennis en ervaring verwerkte.

Boomloze zadels kregen in het verleden weinig aandacht  en daarmee waren ze voor lange tijd “het ondergeschoven kindje”.

Ontwikkelingen op het vlak van met name techniek en optiek in combinatie met het gebruikscomfort van dit type zadel kwamen de afgelopen jaren in een stroomversnelling met als gevolg dat dit type zadel zich heeft ontwikkeld tot een volwaardig alternatief voor het traditionele boomzadel. Niet in de laatste plaats speelt de trend naar de algemene, groeiende behoefte tot het op een andere manier omgaan met paarden een grote rol. In die andere manier van omgang worden we ons steeds meer bewust van hoe wij met onze paarden omgaan en dienen om te gaan.

Het relatief eenvoudige, zachte en flexibele boomloze zadel biedt mogelijkheden tot een meer verfijnde manier van rijden en biedt een verfijnd gevoel bij het trainen van de onafhankelijke zit waarbij je paard zich vrijer beweegt.

Door de F.R.A.® boomloze zadels in een nieuw jasje te steken en vanuit een nieuw bedrijf voort te zetten, zal Sylvia Edixhoven zich met haar passie en kennis volledig kunnen richten op alle verdere ontwikkelingen in de markt van boomloze zadels.