Edix®saddles een nieuw begrip in de boomloze wereld. Vroeger werden deze zadels onder gebracht bij F.R.A. nu gaan ze verder onder een volledig nieuw merk en dat is Edix®saddles.

Ook komen er verschillende nieuwe modellen uit van de Edix® zadels en natuurlijk zijn we ontzettend nieuwsgierig wat jullie er van vinden.

Wij bieden u de mogelijkheid om voor langere tijd de Edix® zadels te testen, dit in combinatie met een voorafgaande zadelpasservice.

 

 

 

 

 

 

Waarom eerst een zadelpasservice ?

Wij willen dat de eerste ervaring met onze boomloze zadels goed is, wanneer een zadel niet goed op het paard ligt kan het erg tegenvallen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Verkeerde pommel waardoor het zadel te veel naar voor of achter duikt.
  • Verkeerd opvullen van de pad
  • Te lange of te korte singel
  • Zadel niet passend bij ruiter of paard/pony
  • Een te klein zadel kan voor pijnlijk ongemakken bij de ruiter zorgen.

Deze punten kunnen allemaal zorgen voor een slechte ervaring van het zadel en dat willen wij niet. Wanneer het zadel niet optimaal ligt gaat het ook schuiven en dat is helemaal niet de bedoeling.

Dus wij komen bij u langs en gaan kijken wat er het beste bij u past, we leggen het zadel goed en u rijdt er even mee zodat we goed kunnen zien hoe u er op zit en hoe het paard eronder beweegt. Mocht het dan niet bevallen kunnen we nog andere zadels testen, wanneer u er aan bent dan kunt u vervolgens een paar dagen/week het zadel naar uw wens testen.

Meer over onze zadelpasservice kunt u hier vinden.