Per Oktober 2014 zijn wij importeur van Barefoot zadels Belgie, u kunt hier en op onze andere  website   www.barefootsaddles.be  alle info vinden over onze artikelen.

Ook kunt u terecht in onze shop daarvan vindt u de openingstijden op de contactpagina.

U vindt hier de verkooppunten van Barefoot Saddles

Wat is een Barefoot zadel?

Een barefoot zadel is het enige zadel dat echt flexibel en beweeglijk in alle richtingen is, aangezien het geen onbuigzame boom heeft..

Hierdoor volgt het alle bewegingen van rug en schouders van het paard, waardoor het paard ontspannen en vrij kan bewegen.
BF_Flexibel

 

 

 

 

 

Het paard zal eerder nageeflijk zijn, sneller ‘door de rug’ en soepeler in zijn bewegingen zijn. De spieren kunnen zich vrijuit ontwikkelen. Het leder van het zadel blijft ‘meegroeien’ er is geen harde boom dat dit belemmerd, dit is zeer interessant voor jonge paarden waarbij de spieropbouw verandert tijdens groei en ontwikkeling, merries die drachtig zijn… de zadels blijven passen.De Pommel (voorboogje) kan vervangen worden indien het paard zeer breed of juist zeer smal is.

Druk op de ruggenwervel?

Ieder Barefootzadel heeft dikke, drukdempende, anatomisch gevormde panelen aan ieder zijde van de ruggenwervel (vergelijkbaar met soepele kussens in een boomzadel). Deze creeert een zachte tunnel dat zorgt voor een ruggenwervel vrijheid.

Het gebruik van de Barefoot onderlegger met inlagers wordt nog altijd aanbevolen om het effect van de tunnel te vergroten. De inlages zorgen voor de drukverdeling van het gewicht van de ruiter. Het gewicht(via billen en bovenbenen) komt netjes op de spieren naast de ruggenwervel terecht en er niet op

BF_Cushions

Rij-gevoel

Alsof u zonder zadel op uw paard zit, enkel zit u beter en zekerder door het voor en achterboogje en natuurlijk beugels met riemen of fenders. Bij de London en Cherokee zelfs de wrongen.

Doordat er geen harde onderdelen tussen ruiter en paard zit, krijgt u een close-contact gevoel, u zit ‘in’ het zadel, uw hulpen komen veel beter door en ook voelt u het paard veel beter aan, hierdoor kunt u veel beter op uw zit rijden dan bijvoorbeeld enkel been en hand werk. Dit in tegenstelling tot standaardzadels waar u bovenop het zadel zit. Al gauw werkt een ruiter meer met been en hand, doordat de zit niet altijd goed genoeg doorkomt.

Door de Barefoot wordt ook uw balans en houding aangepast op het paard en niet op het zadel. U wordt niet in een bepaalde positie gedwongen maar krijgt u een natuurlijke houding.

Ook dit is erg bevordelijk voor ruiters die snel last van rug en spieren hebben. De Barefootzadels zijn geschikt voor ieder rij-doeleind.

Barefootzadels zijn door de LRV goedgekeurd om te gebruiken in wedstrijden.

KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN

UItleg Barefoot Nederlands

Materiaal

Het zachte nubukleder vormt zich super naar de paardenrug, dit is vergelijkbaar met een lederen broek dat gedragen is en een soort 2de huid wordt.De voor en achterboogjes zijn gemaakt van flexiglas, deze stabiliseert het zadel. Het voorboogje is te verwisselen met een brede voor extreem brede paarden en smalle voor extreem smalle paarden. Tevens is deze te verwisselen met een zachte voorboogje. Het achterboogje is gemaakt van soepel materiaal dat nog meer comfort biedt aan de ruiter. Door de anatomische vormen van het zadel blijft deze zeer goed liggen op het paard, zelfs bij ronde paarden.Doordat het materiaal zich aan het paard aanpast, is het niet nodig een zadelmaker erbij te halen om het zadel aan te passen en/of vermaken. Ook zal de barefoot geen zadeldruk veroorzaken bij goed gebruik. Tevens weegt het zadel ook maar va 3.5 kg wat een plezier is voor ruiter (dragen, opzadelen) en ook natuurlijk voor het paard.Ondanks dat in de Barefoot zadels nu een kussen is ingebouwd van drukabsorberend materiaal is het nog wel bevordelijk dat men dit zadel enkel gebruikt in combinatie met een drukabsorberende onderlegger en ruiters over 90 kg gewicht dit zadel in beperkte mate gebruikt en met dikkere inlagers.Nubuck is geborsteld leer, lijkt sterk op suede. Dit geeft u wat meer grip op het zadel .

Barefoot – Aandacht tot aan de kleinste details

Barefoot verkoopt meer dan 1000 boomloze zadels per maand in 18 landen! Barefoot zadels is inmiddels een zeer bekende naam geworden in de boomloze zadelbranche en is bestempeld tot een van de beste boomloze zadels. Het zadel is reeds ontdekt en gebruikt door duizenden paardvriendelijke mederuiters. Een zadel moet comfortabel zijn voor u en uw paard. Onlangs is er in een studie uitgekomen dat 89% van de niet-proffecionele (betalende) ruiters geloven dat het meest belangrijke voor aankoop van een zadel het comfort voor het paard is. Barefoot garandeerd dit. Uw zadel past vandaag, morgen en over 5 jaar. Een paard veranderd een paar keer per jaar van bouw (zomer-winter), een boomzadel niet maar een Barefoot zadel wel, het groeit mee met uw paard.